Panellets Thermomix

INGREDIENTS

Per la massa

300 g d'ametlles crues o ametlla amb pols
250 g de sucre
La pell d'una llimona
50 o 60 g de patata bullida i freda
1 clara d'ou

Per decorar
100 g de pinyons
100 g de granet d'ametlla
6 cireres confitades
30 g de coco ratllat
1 rovell d'ou
  

PREPARACIÓ 

Separem la clara del rovell i reservem el rovell a la nevera.
Si utilitzem ametlla sencera, la posem al vas i programem 10 segons velocitat 6.


Preparem la massa
Posem el sucre al vas. Programem 20 segons a velocitat progressiva 5-10 per fer el sucre en pols.
Rentem la llimona, la pelem evitant la part blanca i afegim la pela al vas. Programem 20-25  segons a velocitat progressiva 5-10.
Incorporem l'ametlla en pols. Programem 5 segons, velocitat 6. 
Afegim la patata, la clara d'ou i programem 6 segons, velocitat 6.
Si ens ha quedat massa a les parets del vas, la fem baixar amb l'espàtula i programem 5 segons, velocitat 4.
Ja tenim la massa. La passem a un recipient  quadrat amb tapa i ho deixem a la nevera mínim 12 hores.

Preparem els panellets
Traiem la massa de la nevera i la marquem a quadrats uniformes, així ens quedaran els panellets de la mateixa mida. Separem una part per fer els de coco. 

Posem el rovell en un bol petit, afegim unes gotes d'aigua i el batem amb una forquilla.

Panellets de pinyons
Deixem els pinyons uns minuts amb aigua. Fem boletes amb la massa, les cobrim de pinyons, pinzellem amb rovell  i enfornem 10 minuts a 220 ºC.

Panellets de granet d'ametlla 
Fem boletes amb la massa, les cobrim de granet d'ametlla, pinzellem amb rovell i enfornem 10 minuts a 220 ºC.

Panellets de cirera
Fem boletes amb la massa, les aplanem lleugerament, pinzellem amb rovell, hi posem una cirera i enfornem 10 minuts a 220 ºC. Hi podem posar una mica de sucre en pols.

Panellets de coco
Reservem una mica de coco per decorar. Barregem el coco ratllat amb la massa, fem boletes i els hi donem forma. Pintem amb l'ou batut la punta del panellet. Hi posem una mica del coco reservat. Enfornem 10 minuts a 220 ºC.

PER SABER_NE MÉS
Si fem boletes d'uns 20 g. Surten uns 45 panellets. Amb les quantitats d'aquesta recepta, hem fet la safata de la foto.
Per enganxar els pinyons, els posem dintre d'una tassa de cafè i fem rodar la bola amb petits moviments de rotació. És una bona manera.
Us recomanem enfornar els panellets per tandes. Es controla millor el temps de cocció. Quan estiguin lleugerament daurats, els retirem del forn.

Bona castanyada!

Montse i Júlia