Pastís de poma amb pasta de full

INGREDIENTS

1 làmina de pasta de full
2 pomes golden
Melmelada de préssec
25 g de mantega sense sal

Per l'almívar
50 g d'aigua 50 g de sucre



PREPARACIÓ I COCCIÓ

Agafem la safata del forn i  estenem la pasta de full deixant el seu paper a sota.
Punxem tota la massa amb una forquilla per evitar que s'infli. Amb la mateixa forquilla marquem tota la vora de la massa.
Escampem  la melmelada.
Pelem les  pomes, traiem el cor i les tallem a quarts,  Fem làmines i les posem sobre la massa tal com es veu a la foto.
Tallem daus petits de mantega i els repartim sobre la poma.
Enfornem 25 minuts a 180 ºC, escalfor a dalt i a baix o funció d'aire

Almívar
Mentre, en un cassó posem l'aigua i el sucre. Ho escalfem i remenem fins que es dissolgui. Parem el foc i reservem.

El taiem del for,   el pintem amb l'almivar  i servim.

PER SABER-NE MÉS

Podem fer utilitzar la massa quadrada o rodona. 
És ideal per fer unes postres, berenar o acompanyar un cafè. És tan ràpida i senzilla de preparar que podeu improvisar si es presenten convidats. 
També la podeu fer amb els nens.
La poma no la talleu amb antelació, s'oxida i queda fosca.
 


RESULTAT
Senzilla, fàcil, bona, ràpida i econòmica. 

 

Montse i Júlia