Panellets

INGREDIENTS
1/2 k d'ametlles en pols
350 g de sucre
150 - 200 g de pinyons (amb 150 g surten uns 22 panellets aprox.)
100 g d'ametlla trencada (surten uns 25 panellets aprox.)
100 g de coco ratllat
50 g d'ametlla laminada
3 - 4 orellanes
2 ous
150 ml d'aigua mineral

PREPARACIÓ DE LA PASTA

Preparem el xarop: En una cassola posem l'aigua i el sucre, remenem i ho escalfem fins que arrenqui el bull. Ja tenim el xarop.

Hi aboquem l'ametlla en pols i, sense apagar el foc, remenem a foc suau un parell de minuts fins a tenir una pasta lligada que es desprengui de les parets de la cassola. 
Apaguem el foc, la passem a un bol  i la deixem refredar.
Agafem un ou i separem la clara del rovell. Incorporem la clara a la barreja quan estigui quasi freda. Barregem bé i la deixem reposar 2 hores a la nevera. Ho podem preparar El dia abans.

PREPARACIÓ DELS PANELLETS 

Dividim la pasta amb tantes parts com tipus de panellets volguem fer. Nosaltres els hem fet de 4 tipus: de pinyons, d'ametlla trencada, de coco i d'orellanes amb ametlla laminada.
Agafem 2 rovells, els posem en un bol, els diluïm amb unes gotes d'aigua, barregem i reservem.

Panellets de pinyons
Fem boletes de massapà, les passem pel bol de pinyons, pintem amb el rovell d'ou o suquem directament al bol. Si els suquem, els deixem escórrer en un plat. 
Agafem la safata de forn, cobrim amb paper de forn i hi anem posant els panellets.
Enfornem a 220 ºC, pocs minuts, fins que quedin daurats. A partir del minut 6 vigilem el forn.

Panellets d'ametlla trencada
Fem cilindres de massapà, els passem per un bol on tindrem l'ametlla trencada, els pintem amb rovell d'ou o els suquem directament al bol. Si els suquem directament, els deixem escórrer en un plat. 
Agafem una safata de forn, la cobrim amb paper de forn i hi posem els panellets.
Enfornem a 220 ºC, pocs minuts,  fins que quedin daurats. A partir del minut 6 començar a vigilar el forn

Panellets de coco
Mullem el coco amb unes gotes d'aigua i remenem bé.
Barregem el coco amb el massapà.
Fem boletes, els donem forma, pintem la punta amb el rovell d'ou.
Agafem una safata, cobrim amb paper de forn i hi posem els panellets.
Enfornem a 220 ºC, pocs minuts, fins que quedin daurats. A partir del minut 6 començar a vigilar el forn.

Panellets d'orellanes i ametlla laminada 
Fem boletes de massapà, hi posem trossets d'orellana a dintre. Donem forma i ho passem per un bol amb ametlla laminada.
Agafem una safata de forn, cobrim amb paper de forn i hi posem els panellets.
Enfornem a 200 ºC pocs minuts, fins que quedin daurats. A partir del minut 6 començar a vigilar el forn.

PER SABER-NE MÉS
Amb aquest massapà, podem fer molts panellets diferents: de codony, d'avellana, de xocolata, de café, de pistatxo... 
Nosaltres fem les porcions de massapà d'uns 16 g aprox. D'aquesta manera us sortiran uns 60 panellets.
Compte amb el temps de cocció. Els panellets han de quedar cruixents per fora i suaus per dins.

Hi ha qui posa en remull els pinyons, això evita que es torrin massa, però per altra banda si els mullem, costa més que s'adhereixin al massapà


 

VIDEORECEPTA

PanelletsLa recepta en 3 minuts

 

 

RESULTAT A TAULA
Uns panellets molt i molt bons. Recepta de Carme Ruscalleda.


Montse i Júlia