Pastís de formatge i fruites

INGREDIENTS PER A 8 PERSONES

Un fons de pa de pessic prim o una base de galetes
250 g  formatge fresc tipus Quark o Philadelphia
3 rovells d'ou
100 g de sucre
50 g d'aigua
50 g de suc de llimona
15 g (8 o 10 fulls de gelatina, cua de peix)
400 g de nata muntada amb una mica de sucre
Fruita

Estris
1 motlle rodó desmuntable de 20-25 cm.

Per preparar una base de galetes

Un paquet de galetes Maria (160 g aprox.)
80 g de mantega pomada 
2 cullerades soperes de pell de llimona ratllada

Triturem les galetes amb una picadora o un robot.
Afegim la mantega, la pell de llimona i barregem de nou amb el robot.
Folrem la base del motlle amb film i hi posem la barreja pressionant amb la mà.
Acabem d'anivellar amb una cullera. La superfície ha de quedar llissa i ben compacta.
Reservem a la nevera fins al moment d'afegir la barreja.

PREPARACIÓ

Posem les làmines de gelatina amb aigua 1 o 2 minuts per tal  que s'hidratin. 
En un cassó posem els rovells amb el sucre i ho barregem. Després afegim l'aigua, barregem de nou i ho posem al foc.
Quan s'escalfi, abans que comenci a bullir, apaguem el foc i hi incorporem les làmines de gelatina, sense parar de remenar per desfer-les bé.
Afegim el suc de llimona, barregem i ho passem per un colador a dins d'un bol gran. 
Incorporem el formatge barrejant amb un batedor manual o espàtula fins que quedi una massa homogènia. Afegim la nata muntada embolcallant amb l'espàtula de sota a sobre, suaument. 
Posem a la base del motlle el fons de pa de pessic i  hi aboquem la barreja. Deixem un mínim de 5-6  hores a nevera forta.
Un cop fred, ho desemmotllem i ho decorem al gust. 

 

PER SABER-NE MÉS

Recomanem no posar les fruites amb més de dues hores d'antelació, així la textura  de la fruita quedarà perfecte.
La quantitat de nata pot variar una mica, si comprem un envàs de 500 ml, la podem posar tota.

VIDEORECEPTA
Pastís de formatge i fruitesLa recepta en 2 minuts

 

 

 

 

 

RESULTAT

Vistós fresc i lleuger. Un pastís de gust suau, per triomfar.

 

Montse i Júlia