Pastís de moniato

INGREDIENTS
3 moniatos grossos
300 g de sucre
1 cullerada de sucre vainillat
6 ous de mida normal
150 ml de nata líquida per cuinar 

Per a la cobertura 
100 g de xocolata del 70%
100 g de nata  líquida per cuinar
25 g de mantega

Per guarnir el pastís
Coco ratllat, ametlles, avellanes picades al gust


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Coem els moniatos al forn 
Encenem el forn a 200 ºC. 
Rentem bé els moniatos i els enfornem 1.30 h. Comprovem el punt de cocció punxant-los amb un escuradents. Si els moniatos estan tous, estan cuits.
La pell queda seca i cruixent, sovint s'esquerda i surt el sucre caramel·litzat. Això vol dir que estan ben cuits. 
Deixem refredar, els pelem, els aixafem amb una forquilla i reservem. 

En un bol posem els 6 ous, els 300 g de sucre i la cullerada de sucre vainillat.
Amb varetes elèctriques ho blanquegem. Dobla el seu volum i el color queda més clar.
Preescalfem el forn a 180 ºC.
Afegim al bol el moniato i 150 ml de nata. Barregem fins a obtenir una mescla homogènia.
Ho aboquem al motlle que tindrem untat amb mantega.
Enfornem 1 h a 180 ºC. Cada forn és diferent, al final de la cocció controlem.
Traiem del forn, deixem refredar i desemmotllem.

Cobertura de xocolata
En un cassó, escalfem la nata sense que bulli i apaguem el foc.
Afegim la xocolata trossejada.
Incorporem els 20 g de mantega i barregem fins a aconseguir una mescla homogènia.
Quan el pastís sigui fred, hi posem per sobre la cobertura de xocolata i guarnim amb fruits secs i coco ratllat, al gust.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta és de  l'Antonia Bueno, de Vilobi d'Onyar. En Josep, el seu fill ens l'ha fet arribar. Gràcies, família!. Ens ha agradat molt!
Com que no porta farina, és apte per a persones celíaques. 

 

VIDEORECEPTA
Pastís de moniatoLa recepta amb 2 minuts

 

 

RESULTAT A TAULA

Un pastís de textura cremosa i suau. 

Montse i Júlia