Pastís de pastanaga

 

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

160 g de farina
½ cullerada sopera de llevat químic 
½ cullerada sopera de bicarbonat sòdic
1 cullerada de postres de canyella mòlta
1 o 2 claus molts
3 ous frescos
200 ml d'oli de gira-sol
270 g de sucre
50 g de nous picades
50 g de coco sec ratllat
135 g de pastanaga ratllada
Un pols de sal

INGREDIENTS PER FER LA COBERTURA

175 g de crema de formatge, Philadelphia o similar
70 g de mantega
35 g de sucre en pols
25 g de mel
30 g de nous picades i lleugerament torrades

PREPARACIÓ I COCCIÓ.

Comencem per la glaça del pastís
Preparem dos bols
En un bol, batem la crema de formatge amb una espàtula fins que quedi suau.
En un altre bol, batem la mantega, el sucre en pols i la mel amb varetes elèctriques. Ens ha de quedar airejat.
Barregem amb suavitat el contingut dels dos bols i reservem a la nevera.

Per fer la massa
Preparem  3 bols
Encenem el forn a 170 ºC.
Untem un motlle de 20 cm amb mantega. Folrem la base amb paper vegetal per desemmotllar fàcilment.

Bol 1
Barregem la farina, el llevat químic, el bicarbonat i les espècies (ingredients secs). Ho tamisem i reservem.

Bol 2
Hi posem un ou sencer i els dos rovells. Reservarem les dues clares.

Bol 3
Hi afegim l'oli i el sucre i, amb una batedora de varetes, ho treballem 5 minuts a velocitat mitjana.
Abaixem la velocitat, incorporem l'ou sencer, els dos rovells, i ho batem fins que ens quedi ben barrejat.
Afegim les nous picades, el coco i la pastanaga. Remenem suaument amb espàtula.
Incorporem els ingredients secs, a poc a poc, amb suavitat i sense remenar gaire.

Bol 1
El rentem i l'eixuguem. Muntem les clares a punt de neu amb un pols de sal.

Acabem incorporant a la massa les clares muntades. Ho fem en 3 vegades, embolcallant amb  l'espàtula fins a obtenir una barreja homogènia.
Aboquem el preparat a dins del motlle i l'entrem al forn.
El deixem coure 1 h aprox. Pot ser que necessiti més temps. Fem la prova de l'escuradents, Si punxem el pastís i surt net, ja el tenim cuit. En cas contrari, deixem uns minuts més.
Acabat el temps de cocció, retirem del forn i el deixem refredar completament abans de desemmotllar.

Escampem la glaça amb una espàtula. No cal que ens quedi regular, podem donar-li forma ondulada i irregular. Per acabar, escampem els trossets de nou que podem torrar lleugerament a la paella.


VIDEORECEPTA
Pastís de pastanagaLa recepta en 3 minuts

 

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta, traduïda de l'anglès, és del llibre The Cook Book, del cuiner Yotam Ottolenghi. Ens agrada molt la seva cuina acolorida, especiada i molt mediterrània. Desitgem que aquest pastís us agradi, surt boníssim. Que vagi de gust!

Júlia i Montse