INGREDIENTS

1 làmina de pasta de full rectangular
1 kiwi
3 figues
1 plàtan
Maduixes

Per fer la crema
1/2 l de llet
4 rovells d'ou
125 g de sucre
20 g de midó (farina de blat de moro)
1 canó de canyella
Pell d'una llimona

Per a la cobertura
10 g de gelatina en pols neutra
3 cullerades de sucre
1 vas d'aigua mineral (250 ml)

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Encenem el forn a 200 ºC. Desemboliquem la pasta de full. Doblegem 1 cm tot al voltant. La cobrim amb paper de forn i hi posem un pes a sobre.
Deixem coure la pasta fins que comenci a quedar una daurada, uns 20 minuts.
La retirem del forn i deixem refredar.

Preparem la cobertura amb antelació
En un bol, posem la gelatina en pols i la meitat de l'aigua. Barregem fins que es desfaci.
En un segon bol, posem la resta de l'aigua. L'escalfem i l'afegim al bol de la gelatina.
Barregem i deixem refredar a temperatura ambient. Ha d'agafar densitat. Reservem.

Preparem la crema
Rentem una llimona i la pelem evitant part blanca. Reservem. 
Barregem el midó amb mig vas de llet freda. Reservem. 
Separem els rovells de les clares i reservem els rovells. Les clares no s'utilitzen per a aquesta recepta. 
En un pot fem bullir la resta de llet amb la pell de la llimona sencera i un canó de canyella. Retirem del foc abans que bulli.
En un cassó a part barregem els rovells amb el sucre. Ho treballem fins que la barreja sigui homogènia.
Hi afegim la llet calenta sense deixar de remenar. Seguidament, la barreja de llet i midó. 
Tornem el pot al foc i remenem sense que arrenqui el bull.
Continuem fins que la crema sigui espessa. 
Deixem refredar a temperatura ambient.

Muntem el pastís
Cobrim la pasta de full amb una capa de crema.
Posem la fruita tallada sobre la crema. Fem tires intercalant les diferents fruites.
Pinzellem amb la cobertura per evitar que la fruita s'oxidi.
Recomanem no preparar-lo amb massa d'antelació. La pasta de full s'estova i perd el cruixent.
El deixem a la nevera fins al moment de servir. 

PER SABER-NE MÉS

La cobertura, la podem comprar preparada. Té un sabor neutre i es conserva temps. Podem substituir la cobertura per melmelada una mica diluïda.
Amb les quantitats que donem per preparar la crema, sobra quasi la meitat. La podem servir en cassoletes individuals. 
En funció de la temporada, podem variar el tipus de fruita.

RESULTAT A TAULA
Unes postres de diumenge vistoses, bones i fàcils de preparar.

 

Montse i Júlia