Pastís de formatge

 INGREDIENTS

230 g de formatge Philadelphia
1 iogurt natural
Una mesura de iogurt de crema de llet
Una mesura de iogurt de sucre
Una mesura de iogurt de farina de blat
1/2 sobre de llevat en pols
2 ous
Per a la cobertura
Melmelada o fruita al gust


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem el forn a 180ºC. Untem un motlle desmuntable de 20 cm amb mantega i l'espolsem amb farina. En un bol gros, hi aboquem tots els ingredients en l'ordre següent: Primer la farina tamisada, el llevat i el sucre. Després, al centre del bol afegim el formatge, la crema de llet i el iogurt. Ho barregem bé amb unes varetes. Finalment incorporem els ous i acabem de batre fins que ens quedi una massa homogènia. Ho posem al motlle i ho enfornem 40 minuts. Un cop cuit, el traiem del forn i el deixem refredar. Posem al damunt melmelada i ho deixem a la nevera un parell d'hores.


PER SABER-NE MÉS
També podem separar els rovells de les clares i muntar-les a punt de neu per que el pastís ens quedi més esponjós. En aquest cas, les clares les afegirem al final de la preparació, en dues o tres vegades, poc a poc, embolcallant amb l'espàtula. Cal tenir en compte que tots els pastissos de formatge milloren molt si els deixem reposar a la nevera d'un dia per l'altre.
En funció de la temporada, podem substituir la melmelada per fruita natural.

RESULTAT A TAULA

Un pastís bo, econòmic, ràpid i fàcil. Què vagi de gust!


Montse