INGREDIENTS

200 g de sucre roig ecològic
200 g de farina de blat integral i ecològica
4 ous de mida normal (50 g)
1 dl d'oli d'oliva verge extra
1 dl de suc de taronja natural
1 pell de taronja ratllada
1 pell de llimona ratllada
1 culleradeta de cafè de llavors de coriandre
1/2 culleradeta de cafè de gingebre mòlt
1/2 culleradeta de cafè de nou moscada en pols
1/2 culleradeta de cafè de canyella en pols
1 punta de cullereta de cafè de pebre negre mòlt ben fi
3 boletes de pebre de Jamaica
3 claus d'espècie
3 cardamoms
1 pols de sal
1/2 sobre de llevat en pols

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Aixafem en un morter els cardamoms, utilitzarem les llavors de l'interior. Afegim al morter el coriandre, el pebre de Jamaica i els claus. Ho treballem amb la mà del morter fins que ens quedi ben triturat. Afegim al mateix morter la resta de les espècies moltes. Barregem i reservem.

En un bol treballem els ous i el sucre amb varetes elèctriques. Afegim al bol l'oli, el suc de taronja i ho treballem. Incorporem les ratlladures de la taronja i de la llimona, remenem embolcallant amb l'espàtula. Seguidament hi posem les espècies moltes que tenim dins del morter. Barregem la farina amb el llevat i la sal i tamisem sobre el bol, a poc a poc, en dues o tres vegades. Treballem embolcallant amb l'espàtula fins que ens quedi tot ben incorporat.

Omplim el motlle. Posem un paper dins de cada cavitat i omplim fins a 3/4 parts de la seva capacitat. Les magdalenes pugen millor si deixem reposar la massa a la nevera entre 30 minuts i 1 hora. Abans d'enfornar posem una mica de sucre sobre de les magdalenes. Encenem el forn a 220 ºC, escalfor a dalt i a baix. Entrem la plata, esperem 5 minuts i baixem la temperatura a 200 ºC.  Enfornem 15 minuts. Punxem les magdalenes amb un escuradents i si surt net ja estan fetes. Apaguem el forn i esperem 5 minuts abans d'obrir-lo. Deixem la porta del forn oberta 5 minuts més abans de treure les magdalenes. Deixem refredar a temperatura ambient i guardem.

RESULTAT A TAULA

Unes magdalenes diferents i sorprenents. A cada mossegada anirem descobrint els sabors i les aromes que hi hem incorporat. Amb una tassa de té, boníssimes.

Júlia.