INGREDIENTS

5 ous de 50 g
150 g de farina
175 g de sucre
1 culleradeta de llevat en pols
Un pols de sal
Mantega
Sucre llustre


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Untem amb mantega un motlle rodó desmuntable d'uns 22 cm. Folrem la base amb paper de forn i l'untem de nou. L'empolsimem amb farina perquè no s'enganxi i espolsem la que sobri.

Escalfem el forn 10 minuts a 150 ºC amb cocció per aire. Si escalfem el forn a dalt i a baix la temperatura ha de ser de 175 ºC

BOL Nº1 En un bol muntem les clares a punt de neu amb les varetes elèctriques i el pols de sal.

BOL Nº2 En un altre bol, també amb les varetes, blanquegem els rovells amb el sucre fins que canviïn de color.

BOL Nº3 Tamisem la farina barrejada amb el llevat.


Afegim les clares muntades al bol on tenim els rovells, a poc a poc embolcallant-los amb l'espàtula.
Finalment afegim la farina en 2 o 3 vegades, barrejant amb cura fina que quedi homogeni.

Aboquem la massa al motlle i el posem al forn, sobre la reixeta, alçada 2, ben centrat.
Deixem coure 25 minuts, sense obrir el forn. Fem la prova de l'escuradents.
Si surt net, parem el forn i deixem el pa de pessic 10 minuts més sense obrir la porta.
Després obrim la porta i el deixem 5 minuts més a dintre amb la porta oberta.

Traiem del forn, deixem refredar una mica, desemmotllem i el deixem refredar a sobre d'una reixeta.

Empolsimem amb sucre llustre i servim.


PER SABER-NE MÉS

Aquest és un pa de pessic bàsic per fer qualsevol pastís. La seva lleugeresa i esponjositat es deu precisament al fet de no contenir greixos, a part dels provinents de l'ou. És un clàssic de la cuina catalana al esmorzar i al berenar, tot i que pot servir de base per a pastissos. Us serà molt útil per fer mones. Si seguiu les instruccions al peu de la lletra, us sortirà perfecte. Compte amb la temperatura del forn, cada forn és diferent i pot variar el temps de cocció.


RESULTAT A TAULA

Un clàssic de la cuina catalana que val la pena fer. Que vagi de gust!

Montse i Júlia