Pastís de formatge i cireres

INGREDIENTS

350 g de formatge cremós tipus  Philadelphia
3 ous de 50 g
2 iogurts naturals
2 mides de iogurt de sucre
2 mides de iogurt de farina
1 sobre de llevat químic
1 mida de iogurt de llet
1 mida de iogurt de crema de llet del 35%

Per a la cobertura
350 g de cireres
120 g de sucre
2 cullerades de suc de llimona
1/4  de poma ratllada
1 raig de brandi

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Cobertura
Rentem les cireres, traiem el pinyol amb un boli Bic, les posem en una cassola, afegim el sucre i ho deixem a la nevera 1 hora.  Passat aquest temps, afegim la llimona i la poma ratllada. Escalfem a foc suau fins que comenci a bullir. Afegim el raig de brandi, remenem suaument de tant en tant, evitant que les cireres es trenquin. Deixem coure 20 minuts i reservem.

Preparem un motlle l'untem amb mantega i l'empolsem amb farina. Escalfem el forn a 170 ºC.

Preparació del pastís 
Mentre es cou la cobertura, preparem el pastís. En un bol posem el formatge, remenem amb les varetes i hi afegim els 3 ous d'un en un. Seguim remenant i incorporem  per aquest ordre: els iogurts, la llet, la crema de llet, la farina, el sucre i finalment el llevat. Ho posem dins del motlle i ho enfornem a 170 ºC, 45-50 minuts. Punxem amb un escuradents per comprovar la cocció.  Deixem refredar i posem la cobertura de cireres.

PER SABER-NE MÉS

Per traure el pinyol, farem servir un bolígraf Bic. Traiem la mina i, per la punta, pre mem sobre la cirera per la part on hem tret la cua. El pinyol sortirà de cop i ben net.

Si fem més quantitat de cobertura, podem guardar-la en un pot esterilitzat. La posem al pot quan encara és calenta, tapem, i deixem el pot de cap per avall unes hores. Així es pot conservar vàries setmanes.

RESULTAT A TAULA

Un pastís de cireres molt vistós i deliciós. L'heu de fer!

Montse

 

 ,