Pa de pessic de clares

INGREDIENTS Per la base
2 clares d'ou
50 g de farina
80 g de sucre
Un pols de sal
1cullera de postres de llevat
32 g d'oli d'oliva
La pell ratllada de mitja llimona
(mantega i farina per empolsomar el motlle)


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem la Base
Preparem un motlle de uns 20-22 cm, l'untem amb mantega i l'empolsimem amb farina, i espolsem la que sobri.
Separem les clares dels rovells (els rovells els reservem per fer la crema)
Posem les clares en un bol,afegim un polsim de sal i amb les varetes elèctriques muntem les clares a punt de neu.
Sense parar de remenar, afegim els 80 g de sucre de mica en mica.
Després hi ratllem al damunt la pell de mitja  llimona.
Tamisem en el mateix bol els 50 g de farina barrejada amb el llevat, l'anem afegint poc a poc, remenant amb l'espatula amb moviments envolvents. 
Acabem afegint l'oli mentre anem remenant suaument per tal de que quedi una massa homogènia i la passem al motlle.
Enfornem 15 minuts a 180ºC passat aquest temps, cada forn és diferent, hem de controlar,  punxem amb un escuradents i si surt net ja el podem treure del forn i el deixem refredar. 


PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una recepta d'aprofitament, en aquest cas hem utilitzat les clares que ens han sobrat al fer la crema catalana, la crema de Sant Josep. De fet, si teniu una mica de pràctica, no cal llevat, les clares ben treballades ja fan la seva funció. La recepta original d'aquest pa de pessic és del llibre Confiteria i Reposteria, de Maria Mestayer de Echagüe, Marquesa de Parabere (Bilbao, 1878-1956). Nosaltres l'hem trobat al bloc Mançanes i no pomes de Chus i Sandra, elles han substituït la mantega per oli d'oliva per donar-li un toc més saludable.

LA RECEPTA EN UN MINUT

Pa de pessíc de clares d'ouVIDEORECEPTA

 

 


RESULTAT A TAULA

Un pa de pessic esponjós, ideal per esmorzar, berenar.

 

 

Montse