PREPARACIÓ PER A 4 PERSONES
INGREDIENTS
150 de ceba de Figueres
100 g de patata
1/2 kg de pastanagues
40 g d'oli d'oliva
750 ml de brou de verdures
Sal
Pebre blanc
Per fer el brou de verdures
1 tros d'api
Una ceba
Un tros de pebrot verd
2 pastanagues
Julivert
Oli d'oliva verge
1,5 l d'aigua mineral o filtrada
Sal
Preparem el brou de verdures
Pelem la ceba i la tallem a octaus, rentem el pebrot i el tallem a trossos, pelem les pastanagues, les tallem a rodelles, i rentem el julivert.
Posem oli en una olla, quan sigui calent afegim les verdures i les saltem uns minuts.
Afegim l'aigua i bullim 25 minuts.
Parem el foc, deixem reposar, colem i reservem.
PREPARACIÓ TRADICIONAL
Pelem la ceba, la tallem a la daus petits i reservem.
Pelem la patata, la pastanaga i també la fem a daus.
En una olla afegim oli i ofeguem la ceba fins que quedi transparent.
Incorporem les pastanagues i la patata, ho deixem uns minuts més i afegim el brou.
Salpebrem.
Deixem bullir 25 minuts i parem el foc.
Deixem que perdi temperatura i triturem amb batedora.
Rectifiquem de sal i ajustem la textura afegint caldo, si cal.
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Pelem la ceba, la tallem a quarts i la posem dins del vas. Programem 5 segons, velocitat 5.
Amb l'espàtula fem baixar la ceba de les parets del vas, afegim els 40 g d'oli. Programem 5 minuts, varoma, velocitat 2.
Pelem la patata i les pastanagues, tallem a trossos i ho afegim al vas. Programem 2 minuts, varoma, velocitat 2.
Afegim el brou i programem 15 minuts, varoma, velocitat 2.
Deixem que refredi. Programem 1 minut, velocitat progressiva 5-10.
Rectifiquem de sal i ajustem la textura, si cal.
PER SABER-NE MÉS
El brou de verdures és fàcil fer-lo a casa.
Podem fer-ne més quantitat i guardar-lo per a altres preparacions.
A la nevera es guarda uns dies; el podem congelar.
La crema de pastanaga es guarda uns dies a la nevera i es congela bé.
RESULTAT A TAULA
Una crema saludable i econòmica. La podem servir calenta o freda, acompanyada amb crostons de pa, julivert, menta o porradell.