Sopa de carxofes

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 carxofes, o més
1 patata grossa de bullir
1 tomàquet
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d’all
Julivert
1,5 l de brou de pollastre
1 cullerada generosa de curri en pols
Pebre negre mòlt
Sal
Oli d’oliva verge extra
1 llimona
1 sèpia d’1 kg aprox.

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Pelem les pastanagues, la ceba i les fem a daus. Piquem l’all.
Pelem la patata, la rentem i la fem a daus.
Rentem el tomàquet, el pelem i el tallem a daus sense traure’n les llavors.
Preparem les carxofes, deixem el cor pelat en un bol amb aigua i el suc de la llimona per evitar que s’oxidin.

Posem una olla al foc  amb un parell de cullerades d’oli i so fregim les pastanagues, la ceba i els alls uns minuts a foc suau.
Un cop cuit, hi incorporem la sèpia. Posem el curri per sobre i continuem uns minuts més. És el moment d’afegir el tomàquet i la patata, salpebrem, hi donem uns tombs i aboquem el brou calent.
Deixem bullir a foc mitjà uns 20 minuts.
Quan ja tenim la sopa quasi enllestida, escorrem els cors de les carxofes, els tallem a làmines de mig centímetre de gruix i ho afegim a l’olla.
Ho fem coure 10 minuts.
Rectifiquem de sal i pebre, hi afegim 2 o 3 cullerades d’oli, el julivert ben picat al gust, apaguem el foc i servim.

 

PER SABER-NE MÉS

Podríem dir que és una sopa espessa o un estofat caldós. En tot cas, és un plat de cullera amb un contrast de sabors molt encertat: un toc picant, molta verdura, el gust de la sèpia, el brou de pollastre. Per sucar-hi pa. Si us queda suc, aprofiteu-lo per afegir-hi uns fideus d’arròs o mill o quinoa i tornar a gaudir. Recepta d’en Jordi i la Lorea.

RESULTAT A TAULA

Un plat de cullera dels que escalfen l’ànima. No deixeu de fer-lo!

Júlia