INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 porros
4 patates
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d'all
60 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
1 cua de bacallà dessalada
1 tall de bacallà de 250 g aprox.
1 litre d'aigua mineral o filtrada aprox.
1 fulla de llor

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem una olla al foc i cobrim el fons amb l'oli. Rentem els porros i els tallem a rodanxes de mig centímetre. Pelem les patates i les tallem esqueixades. Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes fines. Pelem la ceba i la tallem a la juliana. A la bacallaneria, demanem que ens treguin la pell del tall de bacallà i, amb unes tisores, el tallem a daus petits i reservem. La cua no la toquem. Posem a escalfar l'olla amb l'oli, posem els alls, la ceba i ho fem suar 5 minuts. Afegim la resta de les verdures i hi donem unes voltes 5 minuts més. Posem a sobre la cua de bacallà, el llor, ho cobrim d'aigua i ho fem bullir 25-30 minuts a foc suau. Acabat el temps de cocció, retirem la cua amb unes pinces. Afegim els daus de bacallà, esperem 1 minut, rectifiquem de sal, apaguem el foc i servim.

PER SABER-NE MÉS

La porrusalda és una sopa típica i molt popular al País Basc. Té uns ingredients que són habituals a la nostra terra. Nosaltres hem afegit una cua de bacallà. Té gelatina, fa el brou blanc i molt gustós. Podem fer la sopa més clara o donar-li més consistència afegint més verdura. Si la cua de bacallà té carn, l'esmicolem amb els dits i l'afegim a la sopa.


RESULTAT A TAULA

Una sopa d'hivern saludable, saborosa, molt fàcil de fer i amb ingredients ben senzills. Que vagi de gust!


Júlia